De wereld is vol met fantastische vrouwelijke ondernemers die niet van zichzelf durven zeggen dat ze fantastische ondernemers zijn…
En dat vind ik zo zonde!

Ik was al heel ver gekomen: mijn baan opgezegd en – ondanks de onzekerheid die ik altijd wel een beetje voelde – mijn eigen bedrijf gestart. Maar dat bracht nieuwe uitdagingen met zich mee. Marketing bijvoorbeeld, dat kón ik. Wist ik, want ik had het in mijn baan in loondienst fluitend gedaan. Was ik goed in.  Dus hoe kón het nou dat ik voor mijn eigen bedrijf maar geen post geschreven kreeg? Dat ik streepte, nadacht, veranderde en ‘m dan toch niet postte?

Die verdomde onzekerheid

Ik heb altijd gelooft nergens echt goed in te zijn, dat wat ik kan iedereen kan en dat dat echt niks bijzonders is. Mijn schooltijd ben ik prima doorgekomen, nooit de beste en nooit de slechtste. Presentaties geven deed ik wel, maar het liefst kwam ik er onderuit. Na mijn studie Communicatie heb ik leuke uitdagende banen gehad, waarin ik mooie lovende beoordelingen kreeg, promoties behaalde en successen die ik mezelf nooit toekende. Het leek allemaal bijna moeiteloos te gaan, maar zo voelde het voor mij niet. Ik werkte hard om te bewijzen dat ik goed genoeg was. Ik deed mij voor mijn gevoel slimmer en leuker voor dan dat ik daadwerkelijk was en ik was voortdurend bang dat anderen daar achter zouden komen.

Het keerpunt...

Toen mijn dochters werden geboren besloot ik dat het genoeg was. Ik zat in een baan waar ik goed verdiende, maar de druk die ik mezelf oplegde was gigantisch. Ik kreeg steeds meer last van stress, piekeren, huilbuien en slapeloze nachten. Dit kon niet langer meer, ik wilde het hardnekkige patroon van je onzeker voelen, bang zijn om fouten te maken, geen grenzen durven aangeven en hoge eisen aan jezelf stellen niet aan mijn dochters meegeven.

Ik wilde werken aan mijn angsten, mijn onzekerheid onder ogen komen en leren van mezelf te houden. Ik begon met het lezen van boeken over persoonlijke ontwikkeling en ben daarna een NLP opleiding en verschillende hypnose opleidingen gaan volgen.

Ik bleek de remmende factor in mijn bedrijf

Ik had enorme stappen gemaakt in mijn persoonlijke ontwikkeling en wilde hier dolgraag ook andere meehelpen. Dus besloot ik een eigen coachingpraktijk te starten. Alleen als ondernemer kwam ik weer nieuwe lagen van mijn onzekerheid tegen, want ondanks dat ik wist dat ik goed ben in wat ik doe, mijn cliënten zeer tevreden zijn en ik mooie reviews kreeg, geloofde ik het zelf nog niet. Dat belemmerde mij om mezelf echt te laten zien, mijn podium te pakken en voor mezelf te gaan staan. Ik hoorde steeds weer dat kritische stemmetje roepen ‘Geloof je het zelf?’ waardoor ik mij tegen liet houden.

Ik snapte er niks van. Ik had behoorlijk aan mezelf gewerkt en een traject gevolgd bij een business coach. Ik wist precies wat ik moest doen, maar toch deed ik het niet. Ik bleek de remmende factor te zijn voor mijn coaching praktijk.

Dus dook ik weer in mijn eigen belemmeringen. En toen ik die had afgepeld, werkten mijn acties wél. Ik had het lek boven water en mijn praktijk begon steeds beter te lopen.

Nu help ik ondernemende vrouwen in zichzelf te geloven

Nu ziet mijn leven er compleet anders uit. Elke ochtend stap ik energiek uit bed, zin in een nieuwe dag. Ik geloof in mezelf, in mijn kennis en kwaliteiten en durf mezelf volledig te laten zien. Ik kan dingen doen die ik eng vind en er daarna oké mee zijn als het nog niet goed genoeg was en trots zijn op mezelf dat ik het wél gedaan heb. Ik weet waar ik heel goed in ben en daar voel ik me zeker over. En kan ik iets níet, heb ik er geen tijd voor of geen zin in, dan zeg ik dat gewoon: ik kan eindelijk mijn grenzen aangeven. Ook kijk ik nu veel zachter naar mezelf.

Dit alles geeft een power die ik nooit had verwacht én dit zie ik ook terug in mijn bedrijf.

Ik begeleid nu in mijn praktijk dagelijks super leuke ondernemende vrouwen om zelfverzekerd hun business te runnen. Ik leer hen in zichzelf te geloven, zodat ze zich zelfverzekerd voelen, rust ervaren, liever zijn voor zichzelf en vanuit vertrouwen zichtbaar durven zijn, waardoor ze niet langer de remmende factor zijn in hun bedrijf, hun omzet verhogen én met plezier gaan ondernemen.

Want de wereld is vol met fantastische vrouwelijke ondernemers die niet van zichzelf durven zeggen dat ze fantastische ondernemers zijn… En dat vind ik zo zonde!

Dit is typisch Iris

Ik geloof dat je nooit écht succesvol kunt worden als je niet in jezelf gelooft en jezelf durf te laten zien.

Ik krijg regelmatig de vraag, maar Iris ben jij dan nooit meer onzeker? Ik geloof dat je elke keer weer een nieuwe laag tegenkomt als je je comfort zone op gaat rekken. Je comfort zone wordt steeds groter en dat is fijn want dan kan je steeds meer doen zonder een gevoel van onzekerheid, angst en twijfel te voelen. Maar natuurlijk als ik iets moet doen wat buiten mijn comfort zone ligt, dan vind ik het ook spannend en ben ik ook onzeker. Maar het grote verschil is dat ik mij nu niet meer tegen laat houden of laat verleiden om dan maar keihard te gaan werken en hoge eisen aan mezelf te stellen.

Ik heb nu de handvatten hoe ik hiermee kan dealen, waardoor ik mijn comfort zone steeds meer op rek. Dus ben ik nog wel eens onzeker? Natuurlijk! En er is ook niks mis met je af en toe onzeker voelen. Maar laat ik mij leiden door de onzekerheid? Nee. Ik werk steeds meer lagen af en rek mijn comfort zone steeds meer op, waardoor ik steeds meer durf en nog meer in mezelf geloof. En dat gun ik jou ook!

Als je mij zou kennen, zou je weten dat...

Wat anderen zeggen

Als je zegt ‘Ja, ik wil hier ook mee aan de slag!‘ Plan dan een gratis kennismakingsessie in. In 30 minuten kijk ik kritisch met je mee, brengen we in kaart waar je tegen aan loopt en hoe je dit kunt veranderen en deel ik een aantal zeer waardevolle tips met je. 

Susanne

"Ik vond het traject bij Iris erg fijn. Ondanks dat ik het spannend vond, heb ik er geen moment spijt van gehad. Ik heb al veel doelen behaald, daar ben ik blij mee. Ik stap elke dag met een positief gevoel uit bed, ik zit lekker in mijn vel en voel me rustig en heb meer zelfvertrouwen."

Patricia

"Sinds ik bij jou ben geweest stroomt alles weer. Mooie dingen komen op mijn pad. Ik zit lekker in mijn vel, twijfel veel minder, voel me zelfverzekerd en kan beter dealen met stress.. Ik heb de sessies als erg prettig ervaren. Je wist goed door mijn bullshit heen te prikken en de vinger op de zere plek te leggen. Naast de serieuze gesprekken hebben we ook enorm kunnen lachen.”

Marijke

"Dankzij de sessies bij Iris heb ik veel meer rust in mijn hoofd gekregen. Ik pieker minder en kan echt weer zeggen dat ik het vertrouwen in mezelf heb terug gevonden en daar ben ik super blij mee.”