Over mij

Ik was al heel ver gekomen: mijn baan opgezegd en – ondanks de onzekerheid die ik altijd wel een beetje voelde – mijn eigen bedrijf gestart. Maar dat bracht nieuwe uitdagingen met zich mee. Marketing bijvoorbeeld, dat kón ik. Wist ik, want ik had het in mijn baan in loondienst fluitend gedaan. Was ik goed in.  Dus hoe kón het nou dat ik voor mijn eigen bedrijf maar geen post geschreven kreeg? Dat ik streepte, nadacht, veranderde en ‘m dan toch niet postte?

Die verdomde onzekerheid

Ik heb altijd gelooft nergens echt goed in te zijn, dat wat ik kan iedereen kan en dat dat echt niks bijzonders is. Mijn schooltijd ben ik prima doorgekomen, nooit de beste en nooit de slechtste. Presentaties geven deed ik wel, maar het liefst kwam ik er onderuit. Na mijn studie Communicatie heb ik leuke uitdagende banen gehad, waarin ik mooie lovende beoordelingen kreeg, promoties behaalde en successen die ik mezelf nooit toekende. Het leek allemaal bijna moeiteloos te gaan, maar zo voelde het voor mij niet. Ik werkte hard om te bewijzen dat ik goed genoeg was. Ik deed mij voor mijn gevoel slimmer en leuker voor dan dat ik daadwerkelijk was en ik was voortdurend bang dat anderen daar achter zouden komen.

Mijn keerpunt: toen mijn dochters werden geboren besloot ik dat het genoeg was

De druk die ik mezelf oplegde was gigantisch. Ik kreeg steeds meer last van stress, piekeren, huilbuien en slapeloze nachten. Ik wilde het patroon van onzekerheid, bang zijn om fouten te maken, geen grenzen aangeven en hoge eisen stellen niet aan mijn dochters meegeven. Ik begon met lezen van boeken over persoonlijke ontwikkeling en ben daarna een NLP en verschillende hypnose opleidingen gaan volgen.

Ik bleek mijn eigen remmende factor in mijn bedrijf te zijn.

Ik had enorme stappen gemaakt in mijn persoonlijke ontwikkeling en wilde hier dolgraag ook andere meehelpen. Dus besloot ik een eigen coachingpraktijk te starten. Alleen als ondernemer kwam ik weer nieuwe lagen van mijn onzekerheid tegen, want ondanks dat ik wist dat ik goed ben in wat ik doe, mijn cliënten zeer tevreden zijn en ik mooie reviews kreeg, geloofde ik het zelf nog niet. Dat belemmerde mij om mezelf echt te laten zien, mijn podium te pakken en voor mezelf te gaan staan. Ik hoorde steeds weer dat kritische stemmetje roepen ‘Geloof je het zelf?’ waardoor ik mij tegen liet houden.

Ik snapte er niks van. Ik had behoorlijk aan mezelf gewerkt en een traject gevolgd bij een business coach. Ik wist precies wat ik moest doen, maar toch deed ik het niet. Ik bleek de remmende factor te zijn voor mijn coaching praktijk.

Dus dook ik weer in mijn eigen belemmeringen. En toen ik die had afgepeld, werkten mijn acties wél. Ik had het lek boven water en mijn praktijk begon steeds beter te lopen.

Nu help ik ondernemende vrouwen om te gaan doen wat ze hier te doen hebben, ongeacht wat een ander daarvan vind.

Mijn leven ziet er nu compleet anders uit. Elke ochtend stap ik energiek uit bed, zin in een nieuwe dag. Ik geloof in mezelf, in mijn kennis en kwaliteiten en durf mezelf volledig te laten zien. Ik kan dingen doen die ik eng vind en er daarna oké mee zijn als het nog niet goed genoeg was en trots zijn op mezelf dat ik het wél gedaan heb. Ik weet waar ik heel goed in ben en daar voel ik me zeker over. En kan ik iets níet, heb ik er geen tijd voor of geen zin in, dan zeg ik dat gewoon: ik kan eindelijk mijn grenzen aangeven. Ook kijk ik nu veel zachter naar mezelf.

Dit alles geeft een power die ik nooit had verwacht én dit zie ik ook terug in mijn bedrijf. Ik begeleid nu in mijn praktijk dagelijks super leuke ondernemende vrouwen om zelfverzekerd hun business te runnen. Ik leer hen in zichzelf te geloven, zodat ze zich zelfverzekerd voelen, rust ervaren, liever zijn voor zichzelf en vanuit vertrouwen zichtbaar durven zijn, waardoor ze niet langer de remmende factor zijn in hun bedrijf, hun omzet verhogen én met plezier gaan ondernemen. Want de wereld is vol met fantastische vrouwelijke ondernemers die niet van zichzelf durven zeggen dat ze fantastische ondernemers zijn… En dat vind ik zo zonde!

Typisch Iris, als je mij zou kennen, zou je weten dat...

Ik geloof dat je nooit écht succesvol kunt worden als je niet in jezelf gelooft en jezelf durft te laten zien

Ik krijg regelmatig de vraag, maar Iris ben jij dan nooit meer onzeker? Ik geloof dat je elke keer weer een nieuwe laag tegenkomt als je je comfort zone op gaat rekken. Je comfort zone wordt steeds groter en dat is fijn want dan kan je steeds meer doen zonder een gevoel van onzekerheid, angst en twijfel te voelen. Maar natuurlijk als ik iets moet doen wat buiten mijn comfort zone ligt, dan vind ik het ook spannend en ben ik ook onzeker. Maar het grote verschil is dat ik mij nu niet meer tegen laat houden of laat verleiden om dan maar keihard te gaan werken en hoge eisen aan mezelf te stellen.

Ik heb nu de handvatten hoe ik hiermee kan dealen, waardoor ik mijn comfort zone steeds meer op rek. Dus ben ik nog wel eens onzeker? Natuurlijk! En er is ook niks mis met je af en toe onzeker voelen. Maar laat ik mij leiden door de onzekerheid? Nee. Ik werk steeds meer lagen af en rek mijn comfort zone steeds meer op, waardoor ik steeds meer durf en nog meer in mezelf geloof. En dat gun ik jou ook!

Chloë - Spiegelcoach hond & mens

Ik merkte op dat ik mijzelf inhield in mijn onderneming. Ik vond dat ik niks waardevols kon brengen. Ik wilde gewoon heel erg graag door, maar ja hoe? Ik wilde weten wat mij klein hield en dit oplossen zou gewoon fantastisch zijn! Het traject heeft echt een wereld voor mij open gezet en er is van alles in werking gesteld en getransformeerd. Mijn favoriete onderdeel blijft de Soulkey sessie. Regelmatig lees ik wat hier uit is gekomen en glunder ik. Zó bijzonder! Er kwamen echt inzichten naar boven die mij verder hebben gebracht en ervoor hebben gezorgd dat ik nu doorpak. Dat is o.a. iets wat ik dankzij de sessies van Iris heb meegekregen. Na haar sessies is er niks meer dat mij weerhoudt om het gewoon te doen! Iris brengt je echt op je gemak, biedt een luisterend oor en denkt met je mee, wat enorm fijn is als je zelf nog maar net het ondernemingschap in stapt, maar ik geloof dat het ook zeker fijn is als je al langer als ondernemer het leven in gaat. Ik zou Iris zeker aanraden. Sterker nog in de toekomst kom ik gewoon terug om nog meer dingen die komen te tackelen! Lieve Iris, dankjewel!

Willeke Zorg - Workoutclub

Ik zit in een ambitieus traject. Ik wil in Q2, 2023 een investeerder vinden voor de groei van mijn bedrijf. Ik mediteerde om mijn manifestatie kracht bij te zetten, maar helaas ben ik niet heel goed in mediteren en deelde mijn zorg over mijn mediteren op hetzelfde moment met mijn man toen Iris haar mail binnen kwam over de Quantum Magic VIP dag. Een Quantum Leap onder hypnose is mediatie tot de macht 100! Thank you universe! Het was een hele bijzondere dag. Ik heb mijn overtuigingen en angsten over de investeerder losgelaten. Geen angst en onzekerheid meer over dit type man die mij niet serieus neemt. Ik kreeg constant een poema te zien tijdens mijn leiderschap hypnose. En wat blijkt. Een poema is een ‘spirit animal’ die je kunt leren hoe lichaam, geest en ziel in harmonie met elkaar kunnen zijn. De poema belichaamt de zuivere macht energie, energie die je positief kunt gebruiken zoals bij wijze leiders het geval is. Oftewel spot on. Ik ben heel zelfverzekerd en overtuigd van mijn ambitieuze traject weggegaan bij Iris. Ik ga dit doen! Q2 vind ik mijn investeerder.

Iris de Does

Tafelberg 52, 3328 SR Dordrecht

06 – 41 23 54 58

iris@jouwmind.nl

KVK: 81318979

Copyright: Jouw Mind Coach