7 tips die mij helpen bij uitstelgedrag

Uitstellen, daar ben ik zo super goed in!
Yes ieder haar talent en die van mij is uitstellen😉Dat zat er al vroeg in, ik kan mij niet herinneren dat ik ooit een planning maakte voor mijn huiswerk. Ik deed alles op het laatste moment: leren, presentaties voorbereiden, verslagen maken (standaard de nacht voor de deadline) en ik kwam er ook altijd mee weg.

Een talent dat ik voor mezelf hield
Dat uitstellen deed ik alleen als het om mezelf ging hoor, want voor een ander sta ik meteen in de startblokken. Dus in mijn jaren in loondienst viel dat uitstellen helemaal niet zo op. Tuurlijk moest ik af en toe door weerstand heen om eraan te beginnen, maar ik kwam altijd wél in de actiestand. Alleen als het ging om bijvoorbeeld regelmatig sporten of gezond eten (maandag begin ik écht) kwam mijn uitstelgedrag aan het licht.

Dit is jaren zo geweest.

Uitstellen was mijn grootste sabotage
Toen ik 3 jaar geleden begon met ondernemen was uitstellen mijn grootste sabotage. Ineens was alles ‘voor mezelf’, bepaalde ik zelf de deadlines en wat ik wel en niet ging doen. Het resulteerde in de meest geweldige ideeën verzinnen om ze vervolgens voor me uit te schuiven of zelfs niet uit te voeren ☹.

Misschien herken je dit wel?

Ontdek de diepere laag onder je uitstelgedrag
Onder het uitstelgedrag liggen natuurlijk weer allemaal belemmerende overtuigingen als: ‘wie zit er nou op mij te wachten?’, ‘Ben ik wel goed genoeg?’, ‘Wie ben ik wel niet om dit te gaan doen?’. Ofwel angst. Angst om te falen, angst voor kritiek, maar ook angst voor succes.

Maak jezelf belangrijk!
Het ding is jij moet jezelf belangrijk genoeg maken om het gewoon te doen! Gaan vertrouwen op jezelf, op jouw talenten en capaciteiten. Het gaan doen op jouw manier, op jouw voorwaarden, elke keer weer de keuzes maken vanuit liefde, liefde voor jezelf en liefde voor je klanten, want jij komt niks halen, nee jij hebt wat te brengen!

Jij bent goed genoeg!
Jouw ideale klant zit op jou te wachten!
Jij bent precies de juiste persoon om te doen wat jij hier te doen hebt!

Ik laat mij niet meer tegenhouden
In mijn ondernemersreis heb ik de diepere laag ontdekt die onder mijn uitstelgedrag ligt, ben ik mij bewust wanneer ik weer wil gaan uitstellen en heb ik manieren om hiermee om te gaan. Ik laat mij niet meer tegenhouden.

En dat gun ik jou ook, daarom deel ik graag deze 7 tips met jou die mij door mijn uitstelgedrag heen helpen

7 tips die mij door mijn uitstelgedrag heen helpen:

1. Droom groot, maar verdeel je droom in kleine doelen op, zodat je het kunt overzien. Een handig hulpmiddel is het maken van een tijdlijn met een realistische doorlooptijd en rekening houdend met voldoende balans tussen werk, privé en plezier maken.

2. Maak de to do actie waar je tegenop ziet kleiner, verdeel het in hapklare brokjes, brokjes die je wel meteen kan en durft uit te voeren, doe elke dag een beetje totdat je de to do actie in zijn geheel hebt afgerond, Dat geeft vertrouwen.

3. Shift je mindset. Wat maakt dat jij deze taak graag wilt uitvoeren? Wat is jouw WHY? Waar gaat jouw vuurtje van aan? Zie een taak niet als een moeten, maar als iets dat je graag wilt doen en je dichter bij je droom brengt.

4. Elimineer afleiding… Dus leg je telefoon weg, zodat niemand jou kan storen en stop met scrollen op social media en kijken hoe andere het doen. Het leid je echt alleen maar af en het maakt je onzeker.

5. Zet focus muziek op tijdens het uitvoeren van de taak (te vinden op Spotify)

6. Beloon jezelf! Yess dat heb je maar weer mooi gedaan en brengt je weer een stapje dichter bij je droom!

7. Zoek een businessbuddy die jou accountable houd.

Hoe vaker jij je uitstelgedrag overwint, hoe minder jij je erdoor laat saboteren!

Wil jij ontdekken wat bij jou de diepere laag is die onder je uitstelgedrag ligt? Plan dan een GRATIS Doorbraaksessie

Gratis Doorbraaksessie

Ik heb maandelijks een paar plekjes gereserveerd voor een gratis Doorbraaksessie. Tijdens een doorbraaksessie gaan we kijken wat er onder jouw uitstelgedrag ligt, ontdekken we wat jouw diepere laag is en wat jij kan doen om je niet langer te saboteren. Wil jij dit samen met mij ontdekken? Klik dan hieronder op de button.

Ik ben heel benieuwd wat je van deze blog vond en of het van waarde voor je is, ik zou het leuk vinden als je dit hieronder wilt laten weten 🙂

Wil je niks missen?
Twee keer per maand schrijf ik een nieuwe blog over intuïtief ondernemen vanuit je zielsmissie, mindset en manifestatie. Wil je niks missen? Laat dan je mailadres achter en ontvang mijn hersenspinsels, inzichten, tips en belevenissen gratis in je mailbox!