Durf jij je podium te pakken?

“Mama ik wil met jou een liedje zingen op het podium” Mijn net 6 jarige dochter kijkt mij met haar grote bruine kijkers aan en trekt haar liefste gezichtje. Ze is vandaag jarig en in het hotel waar wij vakantie vieren is het vanavond karaoke avond. Het is druk en ik heb net met moeite een plaatsje bemachtigd en ben gaan zitten met de intentie om lekker relaxt naar andere mensen te gaan kijken. How little did I know..

Mijn angstmonster laat zich niet op vakantie sturen

Nu is het zo dat ik niet iemand ben die graag in het middelpunt van de belangstelling sta, zeker niet op vakantie als het niet perse hoeft – in mijn bedrijf doe ik het natuurlijk wel en gaat het me inmiddels juist heel goed af. Dan doe ik het voor mijn klanten. Omdat zij me anders niet kunnen vinden en moeten worstelen met de angsten die hen remmen in hun ondernemerschap. Maar de ondernemer in mij heeft vrij, alleen dat remmende stemmetje in mij – mijn angstmonster – laat zich niet permanent op vakantie sturen.

Ik kan helemaal niet zingen!

Maar nog belangrijker dan dat ik niet graag het middelpunt ben, is dat ik de overtuiging heb dat ik echt NIET kan zingen. Als klein meisje zong ik heel graag, maar elke keer kreeg ik de vraag of ik er alsjeblieft mee op wilde houden ‘omdat het niet om aan te horen was’. Zingen in het openbaar werd een no go voor mij, dat wil ik andere mensen écht niet aan doen (oké en mezelf ook niet, want dan sta ik voor ‘lul’).

Voor wie stap jij uit je comfort zone?

Maar als mijn dochtertje me vraagt om met haar op het podium een liedje te zingen.. Dan is het ineens anders. Dan doe ik het niet meer voor mezelf, maar voor haar. Zoals ik het als ondernemer voor mijn klanten doe. En dat kun jij ook. Als je de enge acties die je spannend vind en waarvoor je uit je comfort zone moet komen niet voor jezelf durft te doen, zoek dan een reden om het wél te doen. Wat is jouw why? Zijn dat je kinderen, is dat brood op de plank, je huur betalen, of heb je grote dromen die je alleen kan bereiken als je wel die enge acties doet? Zie voor je hoe dat je met grote bruine ogen en een lief gezichtje aankijkt… Wedden dat je het dan wél durft?

Ik wil mijn overtuigingen niet aan mijn dochter doorgeven

Ik vind het super dapper van mijn dochtertje dat ze op dat podium wil en een liedje wil zingen en ik wil mijn overtuigingen niet aan haar doorgeven. Daarnaast is het een uitgelezen kans om iets buiten mijn comfort zone te doen. Uit mezelf had ik daar niet gaan staan, maar voor mijn dochtertje doe ik alles. Ik liet haar een liedje uitkiezen, ze koos een liedje van Bibi (youtuber) met het nummer ‘Kaboeja!’

Best toepasselijk ontdekte ik. Dit is een stukje van de songtekst: Oh! Zie me shinen dan. Dat ik faal is een kleine kans Oh! Yeah that’s how I roll. Vandaag geen school, hashtag GOALS! Ik rap sneller dan mijn bullet journal. Dit gevoel is eternal. Ja we doen lekker dom. We Blowen up dit is super de bom.. Kaboeja! Mega super de bom!

We deden nog een tweede nummer. Want ik had de animatie gevraagd of ze konden regelen dat we met zijn allen Happy Birthday zouden zingen voor mijn dochtertje.

Buiten je comfort zone ligt je groei

Eenmaal op dat podium hebben we samen ontzettend staan genieten en lekker (vals) gezongen. Zij genoot van alle aandacht en daar genoot ik weer van. En de volgende keer als ze mij vraagt tijdens een karaoke avond? Hoef ik niet meer na te denken en springen we samen op dat podium 🙂 

Kijk nu zelf, dat koppie is toch gewoon te schattig?!

Wat zou jij doen? Mee dat podium op en je comfort zone stretchen of zou je proberen om er onderuit te komen?

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het pakken van je podium en in het stretchen van je comfort zone? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek bij mij in. Dan laat ik je zien waar jij jezelf saboteert en vertel ik je hoe we dit samen kunnen oplossen, zodat jij een bloeiend bedrijf creëert!

GRATIS sessie

Ben jij benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Vraag dan een gratis coachsessie aan. In 30 minuten kijken we waar je nu tegen aan loopt en waar je naar toe wilt werken, breng ik naar boven waar en waarom het nog niet lukt om daar te zijn waar je wilt zijn en deel ik zeer waardevolle tips met je waar je direct wat mee verder kunt.

Ik ben heel benieuwd wat je van deze blog vond en of het van waarde voor je is, ik zou het leuk vinden als je dit hieronder wilt laten weten 🙂

Wil je niks missen?
Twee keer per maand schrijf ik een nieuwe blog over hoe ik deal met de angst om door de mand te vallen en alles dat daarbij komt kijken. Wil je niks missen? Laat dan je mailadres achter en ontvang mijn hersenspinsels, inzichten, tips en belevenissen gratis in je mailbox!