Je onderneming kan maar groeien tot het punt waar je zelf staat

“Ik twijfel of ik het wel waar kan maken.. of een succesvol bedrijf wel voor mij is weggelegd..” Ze bijt op haar lip. Ik kijk naar Eva en zie dat ze er moedeloos van is. Het lijkt wel of ze om haar heen alleen maar succesvolle ondernemers ziet die de ene na de andere klant binnen hengelen, terwijl het succes bij haar uitblijft. Ze doet zó haar best om met haar bedrijf op een bepaald level te komen. Voor haar gevoel heeft Eva alles al geprobeerd. Marketing, social media, allerlei strategieën en zelfs dure advertenties en toch komt er maar geen stroming in haar bedrijf.

Ze saboteert haar eigen succes

Het probleem ligt dan ook niet bij de strategieën zelf. In principe zou elke strategie voor haar kunnen werken. Het probleem ligt ergens anders. Er is een oorzaak waardoor Eva’s bedrijf stagneert, maar die zit ‘m niet in de strategie. Of in haar inzet. Het klinkt misschien als een verwijt, maar het is een constatering: het probleem zit in Eva’s mindset. Ze doet niets fout, maar ze remt zichzelf onbewust af. En dat is super frustrerend!

Eva moet met haar mindset aan de slag

Dat wil niet zeggen dat Eva niet geschikt is als ondernemer. Of dat ze ‘gewoon’ anders moet gaan denken. Het betekent wel dat ze op een andere manier aan de slag moet met het probleem in haar bedrijf dan ze tot nu toe gedaan heeft. Als je bedrijf niet loopt zoals je graag zou willen, zal je met je mindset aan de slag moeten. Je zal eerst aan jezelf moeten werken en zelf moeten groeien, voordat je bedrijf kan volgen. Je onderneming kan maar groeien tot het punt waar je zelf staat. Als dat niet het punt is waar je met je bedrijf wilt zijn, moet je dus met jezelf aan de slag. En dat doe je niet met nog meer kennis verzamelen, opleidingen doen of met losse flodders schieten. Het enige wat je nodig hebt is naar je eigen kern gaan om vanuit authenticiteit stroming in je bedrijf te brengen.

Klinkt simpel, toch?

Tikje abstract alleen, ‘naar je eigen kern gaan’, en ‘vanuit authenticiteit’. Je vraagt je vast af hóe? Zeker als jij ook kampt met een probleem zoals Eva. Als je ook merkt dat je je drie slag in de rondte werkt, bijleert, strategisch advies opvolgt – en je bedrijf nog steeds niet loopt zoals het in potentie kan lopen. Dan heb je echt zelf al wel eens bedacht dat het probleem misschien in jóu zit. Dat het wel lijkt alsof je zelf op de rem staat terwijl je juist uit alle macht probeert om gas te geven. En dan ben je ook nog iemand die bereid is om naar zichzelf te kijken er iets aan te doen, net als Eva – maar hóe dan??

Gelukkig ís het best simpel, met mijn tools tenminste

Eva zit al tegenover me en ik kan al mijn hulpmiddelen tevoorschijn halen. De coachingskills, de hypnotherapie, de soulkey-vaardigheden die ik inmiddels aan mijn gereedschapskist heb toegevoegd. Want het is niet zo simpel als ‘gewoon anders denken’, maar het kan wél snel en eenvoudig.

Haar bedrijf gaat weer stromen

Samen gaan we aan de slag en werken we aan haar mindset, zodat ze niet meer hoeft te ploeteren en eindelijk de stroming komt waar ze zo naar verlangt. Doe jij ook zo je best in je bedrijf maar kom je niet vooruit? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek bij mij in. Dan laat ik je zien waar jij jezelf saboteert en vertel ik je hoe we dit samen kunnen oplossen, zodat jij een bloeiend bedrijf creëert

GRATIS sessie

Ben jij benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Vraag dan een gratis coachsessie aan. In 30 minuten kijken we waar je nu tegen aan loopt en waar je naar toe wilt werken, breng ik naar boven waar en waarom het nog niet lukt om daar te zijn waar je wilt zijn en deel ik zeer waardevolle tips met je waar je direct wat mee verder kunt.

Ik ben heel benieuwd wat je van deze blog vond en of het van waarde voor je is, ik zou het leuk vinden als je dit hieronder wilt laten weten 🙂

Wil je niks missen?
Twee keer per maand schrijf ik een nieuwe blog over hoe ik deal met de angst om door de mand te vallen en alles dat daarbij komt kijken. Wil je niks missen? Laat dan je mailadres achter en ontvang mijn hersenspinsels, inzichten, tips en belevenissen gratis in je mailbox!