Welke bal houd jij onder water?

Je kent het vast wel zo’n negatieve gedachte, een belemmerende overtuiging, die je bezig houd, die je laat twijfelen, piekeren, die al je energie opslurpt. Die je laat remmen en ervoor zorgt dat je alle positieve dingen even niet ziet. Bijvorbeeld:

  • Ik ben niet goed / slim genoeg
  • Ik ben het niet waard
  • Ik weet niet genoeg

Een grote zwart bal in het zwembad

Stel je voor dat die belemmerende overtuiging een grote zwarte bal is die middenin een zwembad drijft. Naast de grote zwarte bal liggen er allemaal grappige gekleurde opblaasbare speelgoeddingen in het zwembad die staan voor jouw positieve gedachten en overtuigingen over jezelf. Maar die zie jij niet, jij focust je alleen op die grote zwarte bal daar in het midden van het zwembad.

De bal onder water duwen is vermoeiend en zinloos

Je springt het zwembad in en probeert die bal naar beneden te drukken, maar dat kost je ontzettend veel kracht en energie. En terwijl je hiermee bezig bent heb je geen handen vrij om lekker te zwemmen, te ontspannen op een luchtbed of te spelen met een van de opblaas speelgoeddingen.

Wat zou er gebeuren als je die bal los zou laten?

Hij plopt waarschijnlijk omhoog, maar als je hem daar laat drijven zonder hem te pakken, vast te houden of te proberen naar beneden te drukken, drijft de bal misschien wel naar de andere kant van het zwembad. In het slechtste geval als de bal daar blijft liggen, heb jij in ieder geval weer je handen vrij om te genieten van het zwemmen, spelen of ontspannen.

Wat als je hetzelfde zou doen met je belemmerende overtuiging?

Wat als je stopt met tijd besteden aan het wegdrukken en controleren van negatieve gedachten en je ze gewoon weg laat drijven? Wat als je in plaats daarvan je tijd investeert in het doen van dingen die je leuk vind en jou gelukkig maken? Die je een goed gevoel geven? Dingen waarvan je weet dat je er goed in bent?

Dat is zó bevrijdend!

Welke bal houd jij nu nog onder water?

Ben jij klaar om je belemmerende overtuiging los te laten, zodat er ruimte ontstaat voor alle positieve gedachten en overtuigingen? Ga hier is mee aan de slag en kom je er niet uit? Plan dan een gratis Magie Gesprek in. Ik help je graag van je belemmerende overtuigingen af, zodat niks jou meer in de weg staat om een bloeiend bedrijf te creëren en de beste versie van jezelf te zijn. 

GRATIS sessie

Ben jij benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Vraag dan een gratis coachsessie aan. In 30 minuten kijken we waar je nu tegen aan loopt en waar je naar toe wilt werken, breng ik naar boven waar en waarom het nog niet lukt om daar te zijn waar je wilt zijn en deel ik zeer waardevolle tips met je waar je direct wat mee verder kunt.

Ik ben heel benieuwd wat je van deze blog vond en of het van waarde voor je is, ik zou het leuk vinden als je dit hieronder wilt laten weten 🙂

Wil je niks missen?
Twee keer per maand schrijf ik een nieuwe blog over hoe ik deal met de angst om door de mand te vallen en alles dat daarbij komt kijken. Wil je niks missen? Laat dan je mailadres achter en ontvang mijn hersenspinsels, inzichten, tips en belevenissen gratis in je mailbox!