Onderneem eens als een kikkervisje!

Gefascineerd staar ik naar de kikkervisjes voor me in de kom. Mijn man en dochters halen elk jaar het kikkerdril uit de vijver om te voorkomen dat ze opgegeten worden door de koi karpers. Maar dit jaar ging mijn man een stapje verder. Waar ze normaal in een grote teil buiten in de tuin stonden, mochten ze nu in een glazen vaas binnen op het aanrecht staan. Weer eens wat anders dan bloemen 😉

Creëer de juiste omgeving

Kikkervisjes staan er alleen voor en de kans dat een kikkervisje een kikker wordt is best klein. De meeste worden opgegeten. Door ze uit hun omgeving te halen krijgen ze meer overlevingskans. Tel daarbij op dat je ze ook nog in kamertemperatuur zet en goed verzorgt, dan gaat de ontwikkeling echt super snel.

Een kikkervisje gelooft in zichzelf

Al na 2 dagen komt uit het kikkerdril heuse kikkervisjes met een kop en een staart en elke dag zien we ze zwemmen, groeien en ontwikkelen. Zonder zich af te vragen wat een ander kikkervisje daar wel niet van vindt 😉 Elke ochtend gooit mijn oudste dochter een plakje komkommer in de vaas, waar ze op af gaan alsof hun leven er vanaf hangt. Ook hierbij voelen ze geen enkele onzekerheid, concurrentie of vragen ze zich af of ze het wel goed doen en of ze wel goed genoeg zijn.  

Het succes van een kikkervisje

Wij kunnen eigenlijk best veel leren van zo´n kikkervisje. Ze groeien en ontwikkelen snel, ze eten, ze zwemmen en ze doen er alles aan om succesvol te worden, ze laten zich door niemand tegen houden. Ze geloven in zichzelf. Ze vergelijken zichzelf niet met een ander en hebben maar een doel en een verlangen: een kikker worden. Dan hebben ze succes. En ze twijfelen geen moment of ze dat ooit wel zullen bereiken

Wat heb jij nodig om te groeien?

Vraag jezelf eens af wat jij en je bedrijf nodig hebben om een kikkervisje te zijn. Misschien is jouw omgeving niet veilig genoeg om in te groeien en mag je je bewegen naar een andere omgeving waar je meer gemotiveerd wordt.
En als je in zo’n veilige omgeving bent en kunt groeien, vraag je dan af wanneer jij succesvol bent. En doe jij daar alles aan om dat te bereiken, om die komkommer te kunnen eten? Durf je erop te vertrouwen dat je echt een kikker kunt worden?

GRATIS sessie

Wordt het tijd dat jij je angsten los gaat laten en wil jij net als een kikkervisje in jezelf gaan geloven en je écht gaan focussen op jouw verlangen? Vraag dan een gratis coachsessie aan en ontvang meteen persoonlijke tips, waar je direct wat mee verder kunt.

Ik ben heel benieuwd wat je van deze blog vond en of het van waarde voor je is, ik zou het leuk vinden als je dit hieronder wilt laten weten 🙂

Wil je niks missen?
Twee keer per maand schrijf ik een nieuwe blog over hoe ik deal met de angst om door de mand te vallen en alles dat daarbij komt kijken. Wil je niks missen? Laat dan je mailadres achter en ontvang mijn hersenspinsels, inzichten, tips en belevenissen gratis in je mailbox!