Sarah voelt zich een enorme bedrieger en weet zeker dat ze alleen maar kan teleurstellen

Sarah Reese, een beginnend arts op de psychologie afdeling, ervaart een mental breakdown en barst in huilen uit. Sarah speelt in Chicago Med, een ziekenhuisserie op Netflix en één van mijn guilty pleasures. Love it! En niet alleen om de knap gecaste artsen en de romances op de werkvloer 😉 Het hele idee van werken op zo’n SEH vind ik interessant. De hoge prestatiedruk, het snelle schakelen, de actie, dat geen dag hetzelfde is en het feit dat een foutje maken dodelijke gevolgen kan hebben..

Dan moet je wel heel zelfverzekerd in je schoenen staan en dat staat Sarah niet
Met een glas wijn en een chipje lig ik languit op de bank en zie hoe Sarah instort, ze voelt zich een enorme bedrieger, ze weet zeker dat ze alleen maar kan teleurstellen. Ze stelt niks voor, ze is niet de juiste persoon om dit werk te doen. Het gaat vreselijk worden, ze gaat de verkeerde diagnoses stellen etc. Terwijl uit alles blijkt dat ze wél de competenties heeft.

Tuurlijk het is maar een serie en zij is een actrice, maar toch raakt het mij

BAM die kwam bij me binnen. Ik weet hoe dit voelt en ik zie dit ook zo vaak terug bij mijn cliënten. Je legt de lat heel hoog, voert de druk voor jezelf op, je moet goed presteren, alles moet liefst perfect en een foutje maken is uit den boze. En als je een succes behaalt denk je alleen maar pfieuw daar ben ik goed mee weg gekomen.

Hoe lang houd je dat vol?
Er komt een moment dat ook jij tegen een mental breakdown aan loopt en in huilen uitbarst. Misschien is het zelfs al wel eens gebeurt, maar opgeven is natuurlijk geen optie. Je grenzen vervagen steeds verder. Hoe meer je bereikt, hoe harder je gaat rennen en hoe onzekerder je wordt.

Ik heb zelf meerdere mental breakdowns gehad voordat ik met mezelf aan de slag ging
Hoe hoger ik de lat legde en hoe meer succes ik behaalde, hoe meer ik mezelf een bedrieger voelde. Het heeft lang geduurd voordat ik inzag dat dit zo niet langer kon en met mezelf aan de slag ging. De burn-out ben ik gelukkig wél voor gebleven.

Tot hoever wil jij het laten gaan voordat je hulp gaat zoeken?

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Plan geheel vrijblijvend een gratis sessie in. In een klein half uur kijken we waar jij tegenaan loopt en geef ik je tips hoe je hiermee om kan gaan.

Wil je niks missen?
Twee keer per maand schrijf ik een nieuwe blog over hoe ik deal met de angst om door de mand te vallen en alles dat daarbij komt kijken. Wil je niks missen? Laat dan je mailadres achter en ontvang mijn hersenspinsels gratis in je mailbox!