Dat eeuwige getwijfel

“Ik weet dat ik mezelf moet laten zien op social media” zegt ze. Gepijnigd kijkt ze me aan, want steeds als ze iets wil plaatsen slaat de twijfel toe. Ze is fantastisch in haar vak, maar ze vraagt zich steeds weer af “Klopt het wel wat ik zeg? Wat zou iemand hiervan vinden? Straks reageert iemand die het beter weet. Nee liever plaats ik dan iets ‘veiligs’ als een quote of affirmaties of zelfs maar helemaal niks.. En ik weet dat het handig zou zijn als ik een keer ‘live’ zou gaan maar dat vind ik doodeng! Dan kan er dus echt van alles misgaan he…”

En dus doet ze het niet

“Ik weet precies wat ik moet doen, ik heb een traject bij een businesscoach gevolgd, dus strategisch weet ik het best, maar ik doe het niet. Ik snap er niks van, waarom doe ik het niet gewoon? Ik vind het zo stom van mezelf!” Zodra ze iets moet doen waarbij ze echt zichzelf moet laten zien stagneert ze.

Terwijl ze weet dat ze zo klanten mist

Ook netwerkborrels vind ze heel erg ongemakkelijk en gaat ze liever uit de weg. Ze vertelt dat ze laatst op een netwerkborrel het gevoel had dat ze stond op te scheppen. Ze zei niks wat niet waar was, maar ze geloofde er zelf niet in.

En dan een webinar geven, dat is écht een brug te ver. Ja, ze weet dat ze het moet doen want het gaat haar klanten opleveren, maar ze stelt het continu uit. Veel te eng. Er kan van alles misgaan, hoe goed ze het ook voorbereidt. Dat risico heeft ze nog niet durven nemen.

Straks kan ze haar hele ondernemerschap wel vergeten…

Omdat ze het zo eng vindt om zulke risico’s te nemen, zet ze de stappen niet die haar onderneming verder kunnen helpen. Echt, dat ziet ze zelf ook wel. Maar haar gedachten zitten haar elke keer in de weg.

Haar mindset is de sleutel tot succes

Dus ga ik met haar aan het werk aan die gedachten die haar steeds tegenhouden. Ondernemen is grotendeels werken aan je mindset. Je kan alle trucjes van de wereld leren, nog zoveel opleidingen doen, maar als je niet in jezelf gelooft wordt een succesvol bedrijf opbouwen een lastig verhaal. Dan blijf je twijfelen en kom je niet in de actie die nodig is.

Dan blijf je klanten harken en de eindjes elke maand aan elkaar knopen. En dat is niet alleen ontzettend zonde voor jou en jouw bedrijf, maar ook voor al die klanten die je zou kunnen helpen, maar die jou nu niet kunnen vinden!

Ze is weer in zichzelf gaan geloven!

Samen gaan we aan de slag met haar mindset en werken we aan haar zelfvertrouwen. Ook geef ik haar een aantal tips.

Bij de volgende sessie opende ik het gesprek met een giga compliment: ‘Wat een gave posts heb je geplaatst de afgelopen week!’ Want kennelijk hadden onze sessie en de tips gewerkt, ik had haar op social media herhaaldelijk voorbij zien komen en het waren nog echt leuke posts ook. Ze bloosde, bedankte me voor het compliment en zei dat ze óók nog een klant had gemaakt op een netwerkborrel, waar ze nu eens wél had meegepraat.

Download de 5 tips die voor haar werkten

De tips die ik haar gaf, heb ik nu in een e-book gebundeld, benieuwd welke dat zijn? Download dan mijn gratis e-book met 5 tips om jezelf te laten zien als je jezelf (nog) niet zo geweldig vind. 

GRATIS sessie

Ben jij benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Vraag dan een gratis coachsessie aan. In 30 minuten kijken we waar je nu tegen aan loopt en waar je naar toe wilt werken, breng ik naar boven waar en waarom het nog niet lukt om daar te zijn waar je wilt zijn en deel ik zeer waardevolle tips met je waar je direct wat mee verder kunt.

Ik ben heel benieuwd wat je van deze blog vond en of het van waarde voor je is, ik zou het leuk vinden als je dit hieronder wilt laten weten 🙂

Wil je niks missen?
Twee keer per maand schrijf ik een nieuwe blog over hoe ik deal met de angst om door de mand te vallen en alles dat daarbij komt kijken. Wil je niks missen? Laat dan je mailadres achter en ontvang mijn hersenspinsels, inzichten, tips en belevenissen gratis in je mailbox!